"Aki nem tud kellőképpen ellazulni, az igazán megfeszülni sem képes."

Fenti idézet kedves sógoromtól származik, némiképp más szövegkörnyezetből, ugyanis egy jól sikerült buli kellős közepén hagyta el ajkait, eme szösszenet. Nem voltunk már szomjasak...

A bemelegítés után, a futás végén fordítsatok gondot a lazításra is, valahogy így:

  1. A combfeszítő izmot legjobban úgy nyújthatjuk, ha a bokát megfogva a sarkunkat a fenekünkhöz szorítjuk, közben a másik lábunkon, kicsit rogyasztva egyensúlyozunk, használd a szabad karodat (fél repülő forma).
  2. A combhajlító izmot lazíthatjuk felváltva: egyik láb térdben hajlítva, másikra egyenes felsőtesttel ráhajolunk, miközben a lábujjakat magunk felé feszítjük. Szerintem jó érzés, amikor szimplán a két nyújtott lábra ráhajolunk és megpróbálunk minél közelebb férkőzni az orrunkkal a térdünkhöz.
  3. Széles terpeszből az egyik lábra leguggolva megnyújthatjuk a másik nyújtott lábat, amelynek a lábfeje az ég felé néz. Oldalváltáskor nagyon lassan helyezzük át a súlyunkat a másik térdre. Már nincs rohanás...
  4. Tornáztál kislány korodban? Spárgázz!!! Egyelőre nem megy? Ne csüggedj, elég, ha az elöl lévő lábad egyenes a másikat térdben behajlítva húzd magad mellé. Furán kicsavart testhelyzet, mintha lezuhantál volna a negyedikről... A nyújtott lábra hajolj rá a mellkasoddal amennyire tudsz.
  5. A magasba emelt karunkat a fülünk mellett könyökben behajlítva a másik kézzel hátrafelé húzva kilazíthatjuk a vállakat. 
  6. Jól fog esni néhány nyakkörzés is!
  7. Végül minden izmot ellazítva - amennyire lehet anélkül, hogy porba hullanánk - rázzuk le a karunkat, lábunkat. Végre jó a buli, tombolás! Lehet, hogy ezt már célszerű a lakásban csinálni. Én őrült vagyok, simán bevállalom nyílt színen is. Te??

Figyelj a légzésedre! Fontos, hogy lazításkor mindig a kilégzésnél nyúljanak az izmok.

Végül ajánlom figyelmetekbe szeretettel egy szakember, Kelemen Vanda írását ez ügyben, amelyet itt találtok.

csókolat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nikilometerek.blog.hu/api/trackback/id/tr746474465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása